BelgiŽ (Vlaams)
TIPS & ADVIES
028 80 16 63

CAMPING HONGARIJE

Op de camping in Hongarije
Hongarije mag dan niet over zeekusten en witte stranden beschikken, het Centraal-Europese land heel wat te bieden. Het Balatonmeer, de weidse natuur of het culturele Boedapest zijn maar enkele van de redenen waarom een kampeervakantie in Hongarije de moeite waard is. Lees meer
LUX-camp heeft het
kwaliteitslabel #SLA20184
van safeshops.be
U kunt betalen met
Bancontact/Mister Cash
LUX-camp vakanties
vallen onder de
garantie van de SGR
Top-campings in Hongarije Klik op ťťn van de regio's en selecteer uw favorieten
Balatonmeer
U doet de deur van uw stacaravan open en de zon begroet u. U voelt dat het warm gaat worden, maar niet tť heet. Vlak voor het ontbijt duikt u in het meer met ee...
Meer info 3 beschikbare campings
Camping Hongarije - campings in Balatonmeer  - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Een mild en toch warm klimaat
Een mooi natuurlijk meer met een aangename temperatuur
Prachtige natuur
Vergeleken met andere toeristische gebieden is Hongarije relatief goedkoop
KAART

Waarom luxe kamperen in Hongarije?

Natuurpracht in Hongarije
Hongarije heeft zeven buurlanden. Het zal dus weinig verbazen dat het land niet aan een zee grenst en dus ook geen stranden heeft. De reiziger die Hongarije als bestemming kiest, kiest dan ook niet voor een strandvakantie maar voor een culturele of rustgevende vakantie in de grote stukken natuur dat het heeft. Meren, grotten een rijke fauna zijn maar enkele van de kenmerken waar uw luxe kampeerplek kan aan voldoen.
TOP 4 overzicht Hongarije:

  • Boedapest
  • Balatonmeer
  • Nationaal Park Hortobágy
  • Nationaal Park van Bükk

De mooiste gebieden om te kamperen in Hongarije

Camping Füred
Deze grote camping, waar u verblijft in een stacaravan, is voorzien van talrijke faciliteiten om uw gezin een aangename vakantie te bezorgen. LUX-camp staat dan ook voor een kindvriendelijke kampeervakantie en met deze camping nabij het Balatonmeer is een plons in het water dan ook een zekerheid. Het grootste meer van Centraal-Europa trekt met zijn aangename temperaturen in de zomer dan ook heel wat bad-en watersportliefhebbers aan.
Balaton
Gelegen nabij het gelijknamige meer biedt de camping een ideale setting voor wie tijdens zijn vakantie vooral wil genieten van de natuur en de rust. Overnachten in een stacaravan is een comfortabele optie voor wie op een kindvriendelijke camping wil verblijven. Met het meer in de omgeving is waterpret gegarandeerd!

Strand en natuur in Hongarije

. Zo is er Nationaal Park van Bükk, die zijn benoeming vooral te danken heeft aan zijn spectaculaire grotten. Zo is ook de diepste grot van Europa in dit park gelegen. Vogelliefhebbers kunnen dan weer terecht in het Nationaal Park Hortobágy, waar het steppelandschap een bekende vogelspotlocatie is voor liefhebbers. Het park kent een grote variatie aan kraanvogels die eenvoudig te spotten zijn vanuit een van de vele observatietorens.
Stranden kent Hongarije niet gezien het geen kust heeft, maar met het Balatonmeer beschikken de Hongaren over een uitstekend alternatief. Deze toeristische trekpleister is een favoriete locatie voor heel wat watersporters die er in de zomer komen profiteren van de aangename temperaturen die het water heeft. In het noorden van het meer vind je geisers, kratermeren, grotten en vulkanische heuvels. Naast het drukbezochte meer kent het land nog heel wat nationale parken

Bezienswaardigheden in Hongarije

De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier Donau. Het gedeelte Boeda is gelegen op de heuvelachtige rechteroever. De Burchtheuvel is de voornaamste heuvel en daar bevinden zich ook de grootste bezienswaardigheden. De burcht, de Matthiaskerk en het vissersbastion zijn hierbij de populairste.
Naast het Balatonmeer en de vele nationale parken die de wijd variërende natuur van Hongarije omvatten is vooral de hoofdstad Boedapest een interessante bezienswaardigheid. Meer dan vaak wordt deze stad als stedentrip gepland terwijl de rest van het land links blijft liggen. De barokarchitectuur, het grote aanbod aan wellness en thermaalbaden die deel uitmaken van de rijke Hongaarse cultuur brengen de toerist hierheen.

Cultuur & Klimaat

Weer en klimaat
Hongarije is veraf gelegen van de Middellandse Zee en is omgeven van heuvel- en berggebieden die ervoor zorgen dat het een relatief droog land is. Warme zomers zijn dan ook typerend voor het land terwijl de winters dan weer erg koel zijn. Sneeuw is geen ongeziene gast in de wintermaanden.
Eten, drinken en cultuur
De Hongaarse keuken staat bekend als erg gekruid en is geïnspireerd op de Turkse en Oostenrijkse. De traditioneel Hongaarse gerechten zijn vaak vleesgerechten aangevuld met seizoensgroenten en fruit. Paprika is een veel gezien ingrediënt in de Hongaarse keuken. Pálinka of vuurwater zoals vele mensen deze nationale drank noemen wordt gemaakt van fruit. Er zijn heel wat varianten waarvan die met abrikozen de meest bekende is. Deze drank wordt normaal gezien in één teug achterover gegoten.

Geschiedenis van Hongarije

 
Hongarije kent een bewogen geschiedenis. In de 18e eeuw maakte het land deel uit van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Deze sterke monarchie verloor veel aan grondgebied en macht na de Eerste Wereldoorlog. In 1956 kende het land de Hongaarse Opstand, een revolutie tegen het stalinistische bewind.
STEL ZELF GEWENSTE ACCOMMODATIE SAMEN
UWRESERVERING
Naar boven