BelgiŽ (Vlaams)
TIPS & ADVIES
028 80 16 63

CAMPING LUXEMBURG

Genieten op de camping in Luxemburg!
Luxemburg is op Malta na het kleinste landje van Europa, ingeklemd tussen BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Het is een mooi en groen land waar het optimaal genieten is van de rust en omgeving. Beleef van een fijne vakantie in een stacaravan, ontdek Luxemburg met zijn mooie natuur en bezienswaardigheden. Vraag LUX-camp naar het aanbod van campings en maak uw keuze! Lees meer
LUX-camp heeft het
kwaliteitslabel #SLA20184
van safeshops.be
U kunt betalen met
Bancontact/Mister Cash
LUX-camp vakanties
vallen onder de
garantie van de SGR
Top-campings in Luxemburg Klik op ťťn van de regio's en selecteer uw favorieten
Larochette
Het kleinste land van West-Europa is Luxemburg met een lengte van 82 kilometer en een breedte van 57 kilometer. Desondanks trekt het kleine land veel toeristen ...
Meer info 1 beschikbaar camping
Camping Luxemburg - campings in Larochette - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Pittoreske dorpjes
Klein is fijn
Bos en bergen
Hoofdstad Luxemburg
KAART

Waarom op de camping in Luxemburg?

De prachtige omgeving van Luxemburg
Luxemburg is door zijn kleine omvang en relatief weinig inwoners een mooie bestemming waar rust en natuur rijkelijk aanwezig zijn. De natuur is werkelijk een toeristische trekpleister. Het noorden van het land is een vervolg van de Belgische Ardennen, het zuiden behoort tot het Lotharingse terrasland en wordt doorkruist door rivieren. Bergen, heuvels, uitgestrekt platteland met vele bossen, u vindt het allemaal in Luxemburg. Het is een perfecte bestemming om actief bezig te zijn of gewoonweg te genieten van al het moois om u heen.  
Luxemburg is de ultieme bestemming voor als u van rust, ruimte en natuur houdt.
Het is daarnaast een fijne plek om te wandelen, fietsen en andere sportieve activiteiten te ondernemen. Luxemburg is geliefd bij kampeerliefhebbers, het land beschikt daarom over een fors aantal mooie campings waar luxe kamperen zeker geen probleem is!
  • Mooie natuur met afwisselend landschap
  • Ultieme bestemming voor rust en ontspanning
  • Nette, luxe campings voor een vakantie in een stacaravan
  • Goede ligging ten opzichte van  Belgie
  • Veel historische bezienswaardigheden

De mooiste gebieden om te kamperen in Luxemburg

Larochette
Larochette ligt aan de rand van het sprookjesachtige natuurgebied het Müllerthal. Het is een populaire bestemming waar vele toeristen graag vertoeven op een luxe camping in een stacaravan. De regio staat bekend om zijn afwisselende fiets- en wandelroutes, de natuur en historie. Er is onder andere een 11e-eeuws kasteel ter bezichtiging wat zeker de moeite waard is te bekijken tijdens uw vakantie in de LUX-camp stacaravan.
Waar de toeristen afkomen op de rust, reinheid en natuur van het land zijn er natuurlijk gebieden die LUX-camp als favoriet heeft opgemerkt. Een regio waar luxe kamperen geliefd is, is de regio Larochette. Een fijne plek voor een ontspannen vakantie in een luxe stacaravan.

Strand & Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Luxemburg
Door de rijke historie zijn er talloze bezienswaardigheden die prima te bezichtigen zijn tijdens een vakantie op de camping in een stacaravan. Luxemburg heeft vooral veel vestingen en vestingwerken welke nog mooi in tact zijn. Rondom de stad zijn tussen het groen nog mooie ridderwoningen en peperbustorens te bewonderen welke nog in prima staat verkeren. Luxemburg biedt voor de historie- en cultuurliefhebber genoeg om te bekijken en ontdekken!
Strand en natuur in Luxemburg
Door de ligging beschikt het land niet over noemenswaardige stranden. De natuur daarentegen is een ware trekpleister. Heuvels, bergen, bossen en uitgestrekte landschappen met kronkelende rivieren. Met name het natuurgebied Müllertal is erg geliefd onder de toeristen en wordt druk bezocht door degene de op kampeervakantie zijn. Fietsen, wandelen en zelfs motorrijden is hier een echte aanrader!

Eten, drinken en cultuur & klimaat

Weer en klimaat
Net als de landen rondom Luxemburg zoals België, Nederland en Duitsland heerst ook hier een zeeklimaat. De zomers zijn mild met een temperatuur rond de 20 graden, heerlijk voor een vakantie op een luxe kampeerplek van LUX-camp. De winters kunnen koud en nat zijn, maar niet onaangenaam. Zeker voor het bezichtigen van de natuur kan dit mooie beelden opleveren.
Eten, drinken en cultuur
De Luxemburgse keuken is een goede mix van Belgische, Franse en Duitse specialiteiten. Een schnitzel is er altijd wel te vinden, evenals een lekkere stoofpot, kazen en natuurlijk de drank. Goede soorten bier en wijnen zijn hier zeker niet vreemd. De inwoners van Luxemburg zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij, de cultuur is dan ook een mix van de omringende Europese landen.

Geschiedenis

Na vele oorlogen, veroveringen, huwelijken en erfopvolgingen verliest Luxemburg uiteindelijk een deel van zijn land aan de Belgen en gaat het zelfstandig verder. Nog steeds lijkt het land qua bestuur op Nederland, waar de groothertog het hoofd van de regering is en zijn gezin gezien wordt als koninklijke familie.
Luxemburg is mede door zijn ligging gevormd door grootmachten Duitsland en Frankrijk. Hierdoor is ook het Groothertogdom tot stand gekomen. Luxemburg behoort tot een van de oudste landen van Europa, maar is pas onafhankelijk van Nederland sinds 1890. 
STEL ZELF GEWENSTE ACCOMMODATIE SAMEN
UWRESERVERING
Naar boven