BelgiŽ (Vlaams)
TIPS & ADVIES
028 80 16 63

CAMPING PORTUGAL

Kom genieten op de camping in Portugal
Portugal wordt vaak genoemd als meest ideale vakantiebestemming. Het land heeft aangenaam weer, prachtige campings en een gastvrije bevolking. Wilt u dit zelf ervaren? Neem contact met ons op voor meer informatie over luxe kamperen in een stacaravan van LUX-camp. Lees meer
LUX-camp heeft het
kwaliteitslabel #SLA20184
van safeshops.be
U kunt betalen met
Bancontact/Mister Cash
LUX-camp vakanties
vallen onder de
garantie van de SGR
Top-campings in Portugal Klik op ťťn van de regio's en selecteer uw favorieten
Cascais Lissabon
Bem-vindo a Portugal, oftewel welkom in Portugal. Wilt u dit graag zelf horen uit de mond van een Portugees? Kijk dan snel verder wat LUX-camp voor u in petto h...
Meer info 1 beschikbaar camping
Camping Portugal - campings in Cascais Lissabon - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Bezoek Lissabon
Gouden stranden
Hippe stad Cascais
Surf- en windsurfparadijs
KAART

Waarom een camping in Portugal?

Gastvrij Portugal
Portugal heeft een afwisselend landschap; een prachtige kust, imposante bergketens en uitgestrekte bossen. Van kamperen op een luxe kampeerplek te midden van zulke natuur krijgt toch iedereen een vakantiegevoel? Dat wordt nog versterkt door de gastvrijheid van de Portugese bevolking. Geniet daarbij van het heerlijke eten en de Portugese wijnen en uw vakantie kan niet meer stuk!
TOP 4 overzicht Portugal:
  • Een lange kustlijn vol met prachtige stranden, aan een kristalblauwe zee;
  • Prachtige en bijzondere flora en fauna;
  • Een land dat rijk is aan historie en cultuur;
  • Activiteiten en vermaak voor jong en oud.

De mooiste gebieden om te kamperen in Portugal

Algarve
Dit gebied ligt in het zuidelijkste puntje van Portugal. Behalve veel strand, vindt u er ook prachtige lagunes. Ten westen van de grote stad Faro verandert de kustlijn in een oneindige rij imposante rotspartijen en spannende zeegrotten die zeker een bezoekje waard zijn.
Cascais
Cascais is een gebied vlakbij Lissabon. Het heeft een prachtige kust, met mooie stranden, en gezellige havenstadjes. Geniet van de traditionele visgerechten of ga lekker wandelen. Wilt u nog meer afwisseling? Bezoek Lissabon en geniet van de drukte, winkels en cultuur.

Strand en natuur in Portugal

Ook in het westen en noorden van Portugal zijn er mooi stranden, zoals bijvoorbeeld aan de Costa de Prata en Coste Verde. Over heel het land verspreid vindt u daarnaast vele natuurparken, vol met prachtige flora en fauna, waar u heerlijk kunt wandelen. Bezoek bijvoorbeeld de groene heuvels van de Serra do Açor, in het midden van het land.
Doordat Portugal zo'n lange kustlijn heeft, is er volop keus in stranden. In Algarve vindt u Dona Ana, vol prachtige wit zand en geflankeerd door indrukwekkende rotsformaties. In de buurt van Lissabon liggen toeristische stranden, vol met sport- en spelactiviteiten die vermaak bieden voor het hele gezin. Wilt u liever wat minder drukte om u heen?

Bezienswaardigheden in Portugal

Met name in Lissabon zijn er volop musea te vinden. Ook de havenstad Porto is zeker een bezoek waard, al is het alleen maar voor de heerlijke wijn die er gemaakt wordt. Het noordoosten van Portugal heeft een wat ruigere natuur dan de rest van het land. Er zijn hier bijzondere dieren en planten te zien. Met een beetje geluk ontdekt u een Iberische wolf.
De Portugese stranden blijven een belangrijke trekpleister voor het land. Er is echter nog veel meer te zien. Huur bijvoorbeeld een stacaravan voor een luxe kampeervakantie nabij de grote steden, zoals Lissabon, Porto of Braga. Hier vindt u prachtige historische gebouwen en kunt u genieten van de rijke Portugese cultuur.

Eten, drinken en cultuur & klimaat

Weer en klimaat
Portugal heeft een mediterraan klimaat, waardoor de temperaturen het hele jaar door aangenaam zijn. In het noordelijke deel zijn de winters wel iets frisser dan in het zuiden. Algarve, in het zuidelijkste puntje van Portugal, is een populaire plek om te overwinteren. Voor een stacaravan op een camping in het vroege voorjaar (zoals tijdens Pinksteren) kunt u er ook goed terecht.
Eten, drinken en cultuur
De meeste mensen denken bij Portugal al snel aan Portugese wijnen, maar het is niet alleen genieten wat betreft dranken. Aan de kust kunt u de heerlijkste visgerechten eten. In veel van deze gerechten is rijst een belangrijk ingrediënt. Als u er niet bang voor bent iets nieuws te proberen is het traditionele gerecht 'Tripas à Moda do Porto' (een stoofgerecht dat bestaat uit ingewanden) een aanrader. Of bezoek een van de vele koffiehuisjes en geniet van een kop koffie met Pastel de Nata (traditioneel gebak), terwijl u luistert naar Fado, de traditionele Portugese muziek.

Geschiedenis

 
Vanaf de tweede eeuw hebben er eeuwenlang Romeinen gewoond in Portugal. Op veel plekken zijn hiervan nog herinneringen terug te vinden in de vorm van (delen van) wegen, bruggen en gebouwen. Na het jaar 700 is het land lang in handen geweest van Arabische volkeren, die de islamitische cultuur met zich meenamen. Ook de invloed van deze cultuur is nog op veel plekken terug te vinden. Pas sinds 1924 bestaat Portugal in haar huidige vorm.
STEL ZELF GEWENSTE ACCOMMODATIE SAMEN
UWRESERVERING
Naar boven